Szanowni Państwo,

w imieniu Biblioteki Kraków zapraszam do obejrzenia cyklu filmowego „Przepis na książkę”. Cykl zawiera wywiady z osobami uczestniczącymi w procesie powstania książki.

O specyfice swojego zawodu opowiadają: autorzy, wydawcy i redaktorzy, graficy i ilustratorzy, tłumacze, recenzenci i krytycy. Zaproszeni goście reprezentują krakowskie środowisko literacko-wydawnicze. Filmy będą publikowane od 8 do 15 maja na Facebooku Biblioteki Kraków (https://www.facebook.com/BibliotekaKrakow/)

Cykl obejmuje:
🔹 Proces wydawniczy od kuchni | 8 maja (piątek), godz. 18.00
🔹 Przepis na dobry przekład | 11 maja (poniedziałek), godz. 18.00
🔹 Kulinarny duet. O owocnej współpracy autora i ilustratora | 12 maja (wtorek), godz. 18.00
🔹 O jedzeniu oczami: Jak zaprojektować piękną książkę? | 13 maja (środa), godz. 18.00
🔹 Jak zaspokoić apetyt młodego czytelnika? | 14 maja (czwartek), godz. 18.00
🔹 Na deser: czy krytyk krytykuje a bloger reklamuje? | 15 maja (piątek), godz. 18.00

Akcję realizowana jest w ramach XVII edycji ogólnopolskiego Tygodnia Bibliotek pod hasłem „Zasmakuj w bibliotece”.  W tym roku odbędzie się on wirtualnie na profilu Biblioteki Kraków (https://www.facebook.com/BibliotekaKrakow/).

Zachęcamy do wzięcia udziału w akcji.

Po szczegóły zapraszamy na stronę internetową Biblioteki Kraków i Facebooka:

https://www.biblioteka.krakow.pl/przepis-na-ksiazke-czyli-wirtualny-tydzien-bibliotek/