Szanowni Państwo,
w imieniu Biblioteki Kraków zapraszam do obejrzenia cyklu filmowego „Przepis na książkę”. Cykl zawiera wywiady z osobami uczestniczącymi w procesie powstania książki.
O specyfice swojego zawodu opowiadają: autorzy, wydawcy i redaktorzy, graficy i ilustratorzy, tłumacze, recenzenci i krytycy. Zaproszeni goście reprezentują krakowskie środowisko literacko-wydawnicze. Filmy będą publikowane od 8 do 15 maja na Facebooku Biblioteki Kraków (https://www.facebook.com/BibliotekaKrakow/)
Cykl obejmuje:
? Proces wydawniczy od kuchni | 8 maja (piątek), godz. 18.00
? Przepis na dobry przekład | 11 maja (poniedziałek), godz. 18.00
? Kulinarny duet. O owocnej współpracy autora i ilustratora | 12 maja (wtorek), godz. 18.00
? O jedzeniu oczami: Jak zaprojektować piękną książkę? | 13 maja (środa), godz. 18.00
? Jak zaspokoić apetyt młodego czytelnika? | 14 maja (czwartek), godz. 18.00
? Na deser: czy krytyk krytykuje a bloger reklamuje? | 15 maja (piątek), godz. 18.00
Akcję realizowana jest w ramach XVII edycji ogólnopolskiego Tygodnia Bibliotek pod hasłem „Zasmakuj w bibliotece”. W tym roku odbędzie się on wirtualnie na profilu Biblioteki Kraków (https://www.facebook.com/BibliotekaKrakow/).
Zachęcamy do wzięcia udziału w akcji.
Po szczegóły zapraszamy na stronę internetową Biblioteki Kraków i Facebooka:
https://www.biblioteka.krakow.pl/przepis-na-ksiazke-czyli-wirtualny-tydzien-bibliotek/